ZAPIEKSOWNIA
Klasyczne zapiekanki w odświeżonej formie. Ich siłą jest odpowiedni dobór produktów najwyższej jakości i świeżości, domowe sosy oraz zawsze chrupiące bagiety.
Klasyczne zapiekanki w odświeżonej formie. Ich siłą jest odpowiedni dobór produktów najwyższej jakości i świeżości, domowe sosy oraz zawsze chrupiące bagiety.
Meksykańskie rarytasy, które pokochał Wroclaw. Pełne smaku burrito, quesadillas, nachosy, tacosy w różnych odsłonach smakowych, a wśród dodatków aromatyczne salsy, świeża kolendra, mango, limonka, granat i jalapeno.
Kawa najwyższej jakości, ręcznie robione i wypiekane przez same właścicielki bajgle, domowe ciasta, smoothie i koktajle. Siła trzech sióstr doda sił również wam.
Coś dla wegan i wegetarian, oryginalny libański falafel– świeżo pieczone kule z ciecierzycy, z dodatkiem humusu, chrupiącego granatu,marynowanej rzepy i świeżej kolendry.
Ramen czyli japońska zupa miłości; esencjonalny bulion w kilku wariantach smakowych z pewnością postawi was na nogi.
Autorskie interpretacje najwiekszych hitów kuchni międzynarodowej – tapasy, fingerfoody i dania jednogarnkowe takie jak bałkańskie cevapcici, tajskie sataye czy brazylijska feijoada.
Popularny niemiecki fastfood w wersji slow czyli biała i ciemna kiełbasa z małej śląskiej masarni, przepyszne autorskie sosy i frytki belgijskie.
Specjaliści od burgerów w duchu slow food; wyróżnia ich wieloletnie doświadczenie i dbałość o doskonałą jakość produktów.
Prawdziwe amerykańskie hot dogi według klasycznych receptur z grillowaną kiełbaską wołową własnego przepisu, w bułce wypiekanej w najstarszym piecu chlebowym na Śląsku. Jest też wersja vege z grillowaną marchewką!
Foodtruck z gofrownicą na pokładzie serwujący chrupiące gofry w wersji słodkiej i słonej. Naturalnie i niebanalnie.
Smaczna opcja dla roślinożerców - wegańskie burgery i hot-dogi, pełne zdrowych wypełniaczy.
Świetna pizzeria na czterech kołach. Dwutonowy piec opalany drewnem daje niewyobrażalny smak i aromat, a włoskie składniki sprawiają, że ich pizza jest wyjątkowa i niepowtarzalna.
Mięsne kanapki z całego świata.
Od burgerów, przez szarpaną kaczkę po nowojorskie pastrami.
Propozycja dla odważnych i gotowych na kulinarne wyzwania. W menu znajdziecie bowiem m.in. bycze jaja, ślimaki, raki, gęsie pipki czy żabie udka.Świetna jakość produktów i oryginalne połączenia smaków. Nie bójcie się próbować.
Coś dla fanów dobrego mięsiwa; ekipa pasjonatów grillowania przygotuje dla was m.in. żeberka z salsą z rabarbaru czy karkówkę z chranem i porzeczkami; korzystają wyłącznie z mięs i dodatków najwyższej jakości.
Aromatyczne potrawy curry na bazie oryginalnych przypraw; zjecie tu takie klasyki kuchni azjatyckiej jak tikka masala, butter chicken czy vindaloo.
Lody tworzone przez lodowych maniaków. Wyjątkowa receptura i jedynie naturalne składniki to ich główne atuty.
To stoisko wyczujecie z daleka, bo ich specjalnością jest popularne francuskie danie streetfoodowe - raclette czyli aromatyczny ser podawany na gorąco na młodych ziemniaczkach lub pieczywie, w wersji mięsnej i bezmięsnej.
Dla wszystkich fanów tradycyjnych smaków - ręcznie robione pierogi z różnym nadzieniem.
Fine dinnigowa restauracja w NOSPRze na potrzeby TNM zamienia się w festiwalowy klub z festiwalowym koktajl barem na powietrzu i festiwalowym menu, a w nim m.in:
Krem z oberiby z krewetkami
Kiełbasa śląska z gulaszem strączkowym
Nudle smażone z roladą śląską
Boczniaki z tofu z bakłażanem, imbirem, chilli i ryżem
Ich znakiem rozpoznawczym jest starannie wyselekcjonowany wybór kaw i herbat oraz ogromna wiedza i wieloletnie doświadczenie w ich parzeniu i serwowaniu. Festiwalowe stoisko to połączone siły dwóch gliwickich ekip - Kafo i czajnikowy.pl
Hydratory i witaminowe shoty z nieprzetworzonych owoców i warzyw, nasion oraz dodatków superfoods robione własnoręcznie na miejscu. Solidna porcja zdrowia w skondensowanej dawce.